Telepítési útmutató és fontos beállítások

Fiók aktiválás és telepítés

Fiók aktiválás és telepítés - Heimdal™ Dashboard

A HEIMDAL Dashboard fiók aktiválásához kattintson a hivatkozásra a kapott Fiókmegerősítő e-mailből.

Adja meg az aktuális jelszót (az emailből) és az új jelszót. Lásd az alábbi
jelszókövetelményeket:

  • legalább 12 karakterből kell állnia;
  • legalább három (3) karakter típust kell tartalmaznia a következőkből: nagybetűk, kisbetűk, számok, különleges karakterek;
  • az új jelszó nem lehet ugyanaz, mint az aktuális jelszó.

Nyissa meg a Google Hitelesítő/Google Authenticator alkalmazást/bővítményt a QR-kód beolvasásához vagy a titkos kulcs manuális beviteléhez. A Google Authenticator alkalmazás/bővítmény által generált kód segítségével jelentkezzen be a HEIMDAL irányítópultra.

FONTOS:
A Fiók megerősítése hivatkozás az első kattintással lejár. Ha nem erősíti meg fiókját, megkapja ezt a hibaüzenetet, és újra kell küldetni a fiókmegerősítő e-mailt.

Keresse fel a https://dashboard.heimdalsecurity.com/ weboldalt, ahonnan megkezdheti a szoftver letöltését! A Guide (útmutató) menüpont alatt, a download and install (letöltés és telepítés) fül kiválasztása után, válassza ki az Ön gépéhez megfelelő letöltő programot!

Heimdal™ 2.5.373 version

Heimdal™ MAC 2.6.5 version

A letöltés előtt, kérjük, fogadja el a licencszerződést! (Ehhez le kell görgetni a szöveges részt az aljáig, hogy a rendszer tovább engedje.) Választhatja a Heimdal ™ Agent „silent”, felhasználói beavatkozás nélküli telepítését is a következő beállítási kapcsolók követésével:

msiexec /qn /i Heimdal.msi heimdalkey=[YOUR_HEIMDAL_KEY]

A fenti parancs használatakor ügyeljen az .msi file helyes elérési útjára, valamint az Ön licenckulcsának bemásolására a [YOUR_HEIMDAL_KEY] helyére

A letöltött .msi fájl megnyitása után, kérjük, újra fogadja el a szerződést (miután legörgette az alsó sorig), majd válassza ki a nyelvet! (Egyelőre nincs a magyar nyelv kiválasztására lehetőség.)

A fenti beállítások után megjelenik az aktiválási lehetőség. Kérjük, válassza ki a Thor HOME/ENTERPRISE lehetőséget, majd illessze be a licenckulcsát!

A rendszernek szüksége lesz egy aktiváló kulcsra, amit a Guide (útmutató) menüpont alatt  a Your HS Activation key (HS aktiválási kulcsod) fülön belül megtalál. Ezt beillesztve befejeződik az aktiválás és a telepítés.

 

Fontos beállítások

Fontos alapbeállítások

Beállítás-profilok (Group Policy)

A beállítási profilokat (Group Policy) a konzolban, a felül található Endpoint Settings gombra kattintva éri el. Itt van lehetősége elvégezni a szükséges beállításokat, valamint meghatározni a Group Policy-k hatáskörét.

General (Általános beállítások fül)

Policy check interval: ezzel a csúszkával lehet szabályozni, hogy az Agent milyen sűrűn ellenőrizze a beállítások változásait. Hálózati kapacitástól függően a minél gyakoribb ellenőrzés javallott.

Realtime communication: A jelölő engedélyezésével az Agent körülbelül 1 percen belül megkapja a szervertől a beállítás-módosításokat.

Enforce uninstall password: ezen jelszó beállítása nagyon FONTOS, biztosítható vele, hogy arra illetéktelen személy/kód nem tudja a végpont-védelmet eltávolítani.

 

Endpoint-detection

Next-Gen Antivirus

Default Scan Action On Infected: Itt mindenképpen a Quarantine vagy a Delete beállítást alkalmazzuk! A Deny csak a memória-elérést tagadja meg az azonosított vírustól, de egyéb műveletet nem hajt végre.

Default Scan Action On Suspicious: Itt pedig erősen javallott a Quarantine beállítás használata, mert a nem beazonosított, de gyanúsnak ítélt programokat meg kell vizsgálni engedélyezés előtt.

Firewall

Block RDP port on brute force detection: Ezt a jelölőt mindenképp engedélyezzük, mert a Heimdal telepítése előtt nem észlelt esetleges támadási-próbálkozást kiszűri, és segít feltérképezni a veszélyeztetett pontokat a rendszerben.

Ransomware Encryption Protection

Default action on detection: Itt nagyon fontos a Block művelet beállítása, hiszen a zsarolóvírusnak ítélt programokat hivatott megfogni. A bevezetéskor egy-két hétig lehet Allow állapotban használni, segítve így a Heimdal Agent-et a gyakran használt programok azonosításában. (audit időszak).

Köszönjük, hogy a Heimdal biztonsági rendszert választotta! A fenti tájékoztatóval szeretnénk az aktiválás és a regisztráció menetét bemutatni. Reméljük, elégedett lesz a termékünkkel! Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Email: [email protected]

Telefon: +36 1 785 2262