Megoldásaink

Újgenerációs vírusvédelem

A hagyományos vírusvédelmi megoldások ugyan szükségesek, de nem nyújtanak megfelelő védelmet a fejlett támadásokkal szemben.

A Heimdal Security újgenerációs végpontvédelmi megoldása a tradicionális, megszokott technológiák mellet olyan funkciókat is tartalmaz, melyekkel hatékonyabb védelmet biztosít a még ismeretlen támadások ellen is.

Next-Gen Antivirus & MDM:

Főbb funkciók

DNS forgalom vizsgálata

A sikeres támadások több, mint 90%-ában a támadók használnak valamilyen internetes kommunikációt, mint a malware vagy adathalász oldalak, külső irányító szerverek (CnC) és a DNS átirányítás.

A Heimdal Security DNS szűrő megoldása nem egy szimpla URL szűrő megoldás, hanem egy hatékony kiegészítő védelem a végpontokon és hálózati szinten, mely megakadályozza a kártékony kommunikációt a HTTP, HTTPS és DNS forgalom ellenőrzésével.

A hagyományos vírusvédelmi megoldások jelentős hányada az internetes forgalmat ilyen mélységben nem ellenőrzi.

Threat Prevention - Endpoint:

Threat Prevention - Network:

Főbb funkciók

Zsarolóvírusok elleni védelem

Napjainkban a szervezetek számára az egyik legnagyobb veszélyforrás a zsarolóvírus támadás, melynek következtében a cégek adatait egy rosszindulatú kód vagy folyamat segítségével titkosítják, használhatatlanná teszik a támadók.

Jellemzően az adatok titkosításának visszafejtésére nincs mód, ezért a megelőzés a legjobb védelem.

A Heimdal Security Ransomware Encryption Protection megoldása egy céleszköz a zsarolóvírusok ellen, mely kiegészíti a hagyományos vírusvédelmi megoldásokat, melyek a leginkább fertőző, úgynevezett nulladik napi zsarolóvírusok ellen nem tudnak védelmet biztosítani.

Ransomware Encryption Protection:

Főbb funkciók

Telepítés, hibajavítás és szoftver menedzsment

A sikeres támadások 90%-ában valamely szoftver ismert sérülékenységét használják ki a kiberbűnözők, melyre sok esetben a gyártó már kiadta a frissítést, de azt még nem telepítették az eszközökre.

Éppen ezért a szoftverek – beleértve az operációs rendszert is – naparakész állapota a biztonság, a hibajavítások és az új funkciók elérése szempontjából elengedhetetlen.

Megfelelő eszköz nélkül szinte lehetetlen a szervezeteknél a rendszerek naprakész állapotának fenntartása, új szoftverek központi telepítése és eltávolítása, illetve a meglévő szoftver licenszek nyilvántartása.

Patch & Asset Management

Főbb funkciók

Emelt szintű, admin jogosultságok kezelése

Az elmúlt, lassan három évben a megváltozott munkavégzési folyamatok (Home Office, Hybrid Office) következtében az informatikusok egyik legnagyobb kihívása a felhasználói jogosultságok kezelése.

Gyakran a munkavégzéshez szükséges folyamatokhoz vagy akár egyes programok frissítéséhez helyi rendszergazdai jogosultság szükséges. Sokszor, kényelemből vagy időhiány miatt, a felhasználóknak állandó rendszergazdai jogosultságot biztosítanak, pedig ez egy esetleges incidens esetén sokkal sebezhetőbbé teszi a rendszert, illetve sokkal szabadabb kezet ad a felhasználónak.

Olyan programokat telepíthet, amelyek nincsenek ellenőrizve, vagy nincsen szükség rájuk a munkavégzéshez (például torrent vagy játék), szolgáltatásokat kapcsolhat ki, illetve programokat törölhet véletlenül vagy szándékosan.

Erre ad megoldást a Heimdal Security központi jogosultság kezelő modulja, melynek segítségével a felhasználók részére ideiglenesen adhat a helyi rendszergazda jogot.

Privileged Access Management:

Főbb funkciók

Távoli elérés

A napjainkra jellemző vegyes munkavégzés, vagy több telephelyes szervezetek részére a rendszergazdák egyik legfontosabb kihívása a megfelelő távoli segítségnyújtás.

A Heimdal Security megoldásának segítségével az adminisztrátorok helytől függetlenül, titkosított, ellenőrzött módon csatlakozhatnak a távoli számítógépekre.

Remote Desktop:

Főbb funkciók