Hogyan működik a Heimdal operációs rendszer-frissítések funkciója a funkciófrissítések és a minőségi frissítések terén?

A Windows 10-től kezdve a Microsoft bevezetett egy új szolgáltatási modellt, amelyet „Windows as a Service (WaaS)” néven ismerünk. 

Ahelyett, hogy körülbelül háromévente kapna egy új verziót, mostantól fokozatos frissítéseket kap, amelyek felgyorsítják az új funkciók integrációját, és leegyszerűsítik az eszközök biztonságának és támogatottságának megőrzését. 

Ennek az új szervizmodellnek köszönhetően kétféle frissítés érhető el: funkciófrissítések és minőségi frissítések. Mindkettő egyformán fontos, de különböző időközönként különböző fejlesztéseket hajtanak végre.

Mik a Windows 10 szolgáltatásfrissítések?

A Windows 10 és Windows 11 rendszeren a funkciófrissítések technikailag az operációs rendszer új verziói, amelyek évente kétszer, a tavaszi és az őszi időszakban érhetők el. Ezeket „féléves” kiadásoknak is nevezik, és 18 hónapig támogatottak. 

A támogatási ciklus lejárta után frissíteni kell egy támogatott verzióra, hogy továbbra is megkapja a rendszer a biztonsági és nem biztonsági javításokat.

A fejlesztés során a Microsoft felhasználói adatokat és visszajelzéseket gyűjt a belső tesztelőktől és a Windows Insider Program résztvevőitől az új verzió elkészítéséhez.

 Miután a frissítés sikeresen átment a teszteken és megbízhatónak bizonyult, megkezdődik a terjesztése az otthoni felhasználók, majd az üzleti ügyfelek számára a Windows Update-en keresztül, opcionális frissítésként, amelyet a felhasználóknak manuálisan kell telepíteniük. Ugyanakkor azok az eszközök, amelyek támogatása hamarosan megszűnik, automatikusan megkapják a funkciófrissítést, hogy a rendszer biztonságos és naprakész maradjon.

A Heimdal támogatja az ilyen típusú frissítéseket?

Igen, a Heimdal képes automatikusan telepíteni az összes Windows frissítést, amely a Microsoft API-n keresztül érkezik a normál és az opcionális kézbesítési csatornán keresztül (ahogyan alább látható).

A fent leírtak szerint ezek a szolgáltatásfrissítések első kiadásukkor opcionálisak, és az opcionális csatornán keresztül kerülnek kiadásra, így a HEIMDAL Agent is opcionális frissítésként észleli őket. 

Egy idő után, amikor a frissítés az élettartama végéhez közeledik, a Microsoft a szokásos csatornán teszi elérhetővé, így a HEIMDAL Agent ezeket is automatikusan telepíti.

Mik a Windows 10 minőségi frissítések?

A minőségi frissítések (más néven kumulatív frissítések vagy kumulatív minőségi frissítések) azok a kötelező frissítések, amelyeket a számítógép havonta automatikusan letölt és telepít a Windows Update szolgáltatáson keresztül, általában minden hónap második keddjén (Patch Tuesday).

A szolgáltatásfrissítésekkel ellentétben az ilyen típusú frissítések nem tartalmaznak új funkciókat, vizuális változtatásokat vagy jelentős fejlesztéseket. Ezek karbantartási frissítések, amelyek a hibákat és a biztonsági réseket javítják, valamint a Windows 10 jelenlegi verziójának megbízhatóságát növelik.

A Heimdal támogatja az ilyen típusú frissítéseket?

Igen, a minőségi frissítéseket (Quality Updates) vagy az összesített frissítéseket (Cumulative Updates) a HEIMDAL Agent automatikusan észleli és telepíti.

Hogyan működik a Heimdal operációs rendszer-frissítések funkciója a funkciófrissítések és a minőségi frissítések terén?
Maxvalor Support 18. septembra 2024

Tagy
Archivovať
Hogyan működik az alkalmazások blokklistája?