Hogyan működik az alkalmazások blokklistája?

Hogyan működik az alkalmazások blokklistája? 

Az alkalmazások eltávolítása (Uninstall Applications) funkció a Group Policy beállításokban, az Endpoint Settings -> Patch & Assets menüben található.  

Ez a funkció hatékony módja az alkalmazások eltávolításának az összes olyan végpontról, ami a GP-ben található. Ez az eszköz el tudja eltávolítani a Patch & Assets – 3rd Party Patch Management által felügyelt legtöbb alkalmazást és a számítógépen található egyéb szoftvereket is. 

A szoftver eltávolításához kövesse az alábbi lépéseket: 

1. Nyissa meg a HEIMDAL Dashboardot. (https://dashboard.heimdalsecurity.com).  

 

2. A felső menüben kattintson az Endpoint Settings elemre, és válassza ki a szerkeszteni kívánt GP-t. 

 

3. Nyissa meg a Patch & Assets, a 3rd Party Patch Management lapot. 

 

4. Görgessen lefelé, az alkalmazások blokklistájához (Applications Blocklist) : 

 

 

 

5.  Egy alkalmazás eltávolításához a harmadik féltől származó alkalmazás nevét kell csak beírnia (például: 7 zip x64), majd kattintson az „Add” gombra. 

 

6. Utolsó lépésként görgessen lefelé, és nyomja meg a "Update GP” gombot, és az alkalmazott szabály lefrissül az új beállításokkal. 

FONTOS 

Az alkalmazás nevének (amelyet hozzá szeretne adni az alkalmazások blokklistájához) meg kell egyeznie a Control Panel -> Programs and Features részben látható alkalmazásnévvel.  

Ha a "Kezdődik ezzel" opció be van kapcsolva, az Alkalmazások tiltólistája az összes olyan alkalmazást megkeresi, amely 7-Zip-pel kezdődik, és eltávolítja azokat. 

 Az alkalmazások blokklistája (Applications Blocklist) képes eltávolítani az olyan (MSI-alapú) alkalmazásokat, amelyeknek kulcsbejegyzése van a beállításjegyzékben, vagy olyan eltávolítási karakterlánca, amely az MsiExec.exe értékkel rendelkezik. Ezzel a funkcióval csak azok a .exe-alkalmazások távolíthatók el, amelyeknek a beállításjegyzékében van egy QuietUninstallString tulajdonság (az UninstallString helyett). 

 

 

Példa 1: 7-Zip x64 

A rendszerleíró kulcs a következő útvonalon található: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{GUID} 

 

Példa 2: 7-Zip x32 

A rendszerleíró kulcs a következő útvonalon található: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{GUID} 

 

Azok a szoftverek, amik NEM rendelkeznek kulcsbejegyzéssel vagy UninstallString MsiExex.exe tulajdonsággal, nem távolíthatók el. 

Példa 3: CCleaner  

 

Példa 4: GIMP 

 

További kérdés esetén keressen minket a [email protected] email címen!

Hogyan működik az alkalmazások blokklistája?
Maxvalor Support 16. augusta 2024

Tagy
Archivovať
Hogyan néz ki a 3rd Party Patch Management infrastruktúra diagramja?